Business 15 Mai 2009 17:48
Guvernul vrea sa faca o noua rectificare bugetara in vacanta parlamentara de vara, sa scuteasca CNH de la plata obligatiilor fiscale si intentioneaza sa proroge sau sa modifice termene din acte normative cu putere de Lege, arata proiectul de Lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante.
Guvernul este abilitat ca, de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, dar nu inainte de incheierea primei sesiuni ordinare a anului 2009, si pana la reluarea lucrarilor Parlamentului in cea de a doua sesiune ordinara a anului 2009, sa emita ordonante in domenii care nu fac obiectul legilor organice, potrivit NewsIn.

Astfel, in domeniul Finantelor, se preconizeaza o noua rectificare a bugetului de stat si a bugetului de asigurari sociale si adoptarea unei OG privind scutirea de la plata obligatiilor fiscale in cazul Companiei Nationale a Huilei (CNH). Tot in vacanta parlamentara de vara, Executivul vrea sa reglementeze unele aspecte financiar-contabile privind implementarea programului Facilitatea de Tranzitie, sa ia masuri privind alocarea de la bugetul de stat a fondurilor pentru implementarea proiectelor necontractate din fondurile Programului Phare National 2006 si privind gestionarea si utilizarea fondurilor pentru Obiectivul „Cooperare teritoriala europeana”. Alte masuri financiar-bugetare ce vor fi reglementate vizeaza descentralizarea sistemului de sanatate si participarea Romaniei la EXPO 2010 din Shanghai.

In domeniul Economiei, masurile reglementate vor viza acreditarea organismelor de evaluare a conformitatii, iar in domeniul protectiei sociale - serviciile de ingrijire si educare a copiilor pe timpul zilei si serviciile de tip familial.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.