Business 14 Mai 2009 13:13
Consumul de tigari de contrabanda ar putea urca pe termen scurt la 33,7% din total, in conditiile in care atitudinea consumatorului roman se schimba odata cu cresterea preturilor la produsele din tutun, a spus miercuri directorul Novel Research, Marian Marcu.
"Consumul de tigari ilicite, de 22,2% in prezent, va creste la 33,7% pe termen mediu, respectiv 12,9 miliarde tigari pe an, odata cu majorarea preturilor. Ne asteptam ca tot mai multi fumatori sa fie tentati sa treaca la tigari de contrabanda, astfel ca pe termen lung, procentul ar putea ajunge la 50,4%, respectiv 19,3 miliarde tigarete pe an", a declarat Marcu, citat de NewsIn.

Cei mai multi fumatori de tigari de contrabanda provin din categoria de varsta 55-64 de ani, au venituri mici si sunt obisnuiti sa fumeze foarte mult. Urmeaza persoanele cu varsta cuprinsa intre 45 si 54 de ani, iar potrivit unui studiu realizat in aprilie, a crescut interesul pentru tigarile de contrabanda si din partea persoanelor mai tinere.

"Din 14,2 milioane de romani avand intre 18 si 64 de ani, 42,6% sunt fumatori si fumeaza in medie sapte tigari pe zi. Pe an, numarul tigarilor fumate in Romania depaseste 30 miliarde, din care 8,5 miliarde sunt de contrabanda", a mai spus Marcu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.