Business 13 Mai 2009 16:35
Premierul Emil Boc a declarat ca miercuri (n.r. 13 mai 2009) Comisia Europeana va declansa mecanismul de deficit excesiv impotriva Romaniei si a precizat ca vina este a fostului Guvern, care a lasat un deficit de 5.4% din PIB.
"Stiti bine ca maine (miercuri, n.r.) Comisia Europeana, din nefericire, va declansa impotriva Romaniei mecanismul de deficit excesiv, din cauza iresponsabilitatii vechiului Guvern, care a facut un deficit de 5.4% si nu l-a dus pe investitii. Daca banii de anul trecut ai liberalilor, pe care i-au transformat in deficit, erau in aceste lucrari, astazi circulam pe aceasta autostrada", a declarat Boc, in cadrul unei vizite pe santierul tronsonului de autostrada Moara Vlasiei - Ploiesti.

Boc: Deficitul bugetar trebuie sa ajunga sub nivelul din 2008 ca sa nu fim amendati de UE

CE declanseaza miercuri procedura de deficit excesiv impotriva Romaniei

Boc a adaugat ca liberalii au directionat banii catre consum, iar lucrarile la autostrada au ramas la stadiul din 2007, anunta NewsIn.

Proceduri de deficit excesiv au fost lansate si impotriva Frantei, Spaniei, Irlandei si Greciei la finele lunii trecute, noteaza Wall-Street.

Uniunea Europeana (UE) a lansat oficial procedura de deficit excesiv impotriva Frantei, Spaniei, Irlandei si Greciei, ale caror finante publice s-au deteriorat in ultimele luni ca urmare a crizei financiare, potrivit unui comunicat citat de AFP.

"Consiliul statelor UE a adoptat deciziile juridice referitoare la existenta unor deficite publice excesive, in Irlanda, Grecia, Spania si Franta, ca si recomandari cu privire la masurile corective necesare", arata comunicatul citat de AFP.

Decizia a fost validata cu ocazia unei reuniuni de la Luxembourg a ministrilor de externe ai statelor din UE.

Uniunea Europeana a acordat timp pana in 2012 Frantei si Spaniei sa isi aduca deficitul public sub limita de 3% din produsul intern brut (PIB), anunta NewsIn


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.