Business 12 Mai 2009 14:55
Coalitia PDL - PSD a stabilit ca in data de 25 mai sa aiba loc o intalnire dedicata strategiei energetice a Romaniei, vicepremierul Dan Nica afirmand ca relansarea economica depinde si de acest sector si ca pot fi luate decizii care sa duca la o ieftinire a pretului gazelor naturale.
"Vom avea o ampla dezbatere in zonele in care sectorul energetic are o pondere insemnata, in judetele Gorj si Hunedoara, si dorim cu ocazia discutarii acestei strategii energetice sa avem o noua abordare in privinta modului in care functioneaza sistemul energetic din Romania si adoptarea unor solutii care sa permita relansarea acestui sector si inclusiv cateva lucruri foarte bune pe care astazi (luni,n.r.) le-am discutat si ar putea sa conduca inclusiv la o scadere a pretului gazelor naturale", a afirmat Nica (foto), citat de NewsIn.

Vicepremierul a mai spus ca, din cauza costurilor mari pentru energie, Romania nu a avut parte de o politica energetica care "sa permita ca si firmele romanesti sa aiba acces la resurse energetice mai ieftine si mai bune" si ca membrii coalitiei vor sa isi asume un nou model care sa aduca printre altele si modificari de preturi.

Totodata, el a afirmat ca trebuie gasite modele de functionare care sa determine o mai buna gestionare a resurselor energetice, care vor face parte din masurile de relansare economica.

Noua strategie energetica a tarii ar putea cuprinde toate sectoarele energetice, nu doar producatorii de energie electrica, iar decizia privind restructurarea sectorului energetic ar putea fi intarziata, intrucat 2009 este an electoral, a declarat, la 30 aprilie, Iulian Iancu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.