Mai mult de jumatate (54,63%) dintre romani ar fi inceput un plan de economii pentru a avea acces la o rezerva de bani in perioada crizei economice, iar un sfert din populatie ar fi contractat credite mai putine sau de o valoare mai mica, daca anticipau criza, potrivit unui studiu realizat de Aviva.

Studiul a fost realizat in aprilie, la nivelul intregii tari, iar rezultatele au demonstrat ca majoritatea oamenilor stiu ce ar trebui sa faca in prezent pentru ca in viitor sa aiba o situatie materiala mai buna, dar nu actioneaza in concordanta.

Potrivit aceluiasi studiu, aproape jumatate (48,57%) dintre intervievati sustin ca ar fi ales sa investeasca sume mai mari, daca ar putea sa dea timpul inapoi cu 1-2 ani.

In acelasi timp, 52,5% dintre respondenti si-ar fi dorit sa fi fost suficient de inspirati pentru a investi in euro. Studiul mai arata ca 37,38% dintre respondenti cred ca daca ar fi economisit sau investit o suma de bani in urma cu 1-2 ani, ar fi avut o situatie financiara mai buna in prezent.

Aproape jumatate (49%) dintre persoanele chestionate ar fi economisit mai mult, iar 65,1% dintre respondenti considera ca pentru a avea un venit decent la pensie trebuie sa economiseasca constant sau sa investeasca o suma, chiar si mica, dar constant. In realitate, numarul celor care actioneaza in acest sens este foarte redus, se mentioneaza in comunicatul Aviva.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.