Cea de-a doua centrala nucleara din Romania va fi pusa in functiune dupa 2025, cu cinci ani mai tarziu fata de termenul preconizat de autoritati, au declarat specialistii din domeniu.

"Studiul de amplasament, odata realizat, va trebui ulterior aprofundat. Apoi, vor trebui facute expropieri, care vor dura. Si, de asemenea, va lua ceva timp sa cauti partenerii care vor realiza proiectul si pe aceia care vor contribui la construirea centralei. Va fi pusa in functiune, cel mai probabil, dupa 2025", au declarat, citati de NewsIn, reprezentantii Nuclearelectrica.

La randul lor, reprezentantii CEZ Romania, companie implicata in proiectul unitatilor 3 si 4 ale Centralei Nuclear-Electrice de la Cernavoda, spun ca "2025 este un termen rezonabil", pentru punerea in functiune a noii centrale nucleare.

"In primul rand, pentru gasirea locatiei, trebuie facute analize foarte clare, privind conditiile locale, geologice, de alimentare cu apa, de distanta fata de localitati. Dupa ce avem amplasamentul precis, trebuie facut un dosar si trimis la International Energy Agency (IEA), din Viena. Apoi, trebuie cautati investitori, lucru care poate dura cativa ani buni. Dupa ce sunt alesi investitorii si dupa ce se semneaza acordul pentru infiintarea companiei de proiect, aceasta noua companie se va ocupa de autorizatiile si de licentele necesare pentru centrala nucleara, etapa ce poate dura peste cinci ani", a declarat directorul de afaceri corporatiste al CEZ Romania, Adrian Borotea.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.