Guvernul urmeaza sa reduca cheltuielile bugetare din acest an cu 6,22 miliarde lei fata de bugetul actual, in conditiile in care a revizuit in scadere veniturile cu 18,8 miliarde lei, pentru a se incadra in deficitul bugetar convenit cu FMI, de 4,6% din PIB, arata proiectul de OUG de rectificare.

La sfarsitul lui martie, surse guvernamentale citate de NewsIn declarau ca prima rectificare a bugetului pe 2009 va presupune reducerea cheltuielilor bugetului general consolidat cu circa 6 miliarde lei.

Deficitul bugetar se va majora cu 12,576 miliarde lei fata de nivelul prevazut in bugetul actual, pana la aproape 24,4 miliarde lei (4,6% din PIB-ul revizuit la 531 miliarde lei).

Rectificarea de buget reduce cheltuielile din bugetul de stat cu 1,827 miliarde lei, cele din bugetele locale cu 1,546 miliarde lei, din venituri proprii cu 1,057 miliarde lei si din fonduri externe nerambursabile cu 757,7 milioane lei. Acestea din urma sunt prevazute a fi scazute din bugetul Ministerului Mediului, potrivit proiectului de OUG privind rectificarea bugetara pe 2009 elaborat de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

Scaderi moderate sunt prevazute in ce priveste cheltuielile fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, de 8,9 milioane lei, si bugetul asigurarilor sociale de stat, cu 4,1 milioane lei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.