Impozitul forfetar este o masura eficienta de scoatere a economiei gri la suprafata, insa acesta ar trebui aplicat de anul viitor, a declarat ministrul pentru IMM-uri, Comertului si Mediului de afaceri, Constantin Nita.

"Este bine stiut ca peste 200.000 de firme din Romania nu platesc impozite. Tocmai de aceea, impozitul forfetar ar trebui aplicat, dar nu anul acesta, ci poate din 2010, pentru ca acest impozit ar putea omori respectivele IMM-uri in actualele conditii economice", a precizat Nita.

De asemenea, acesta a mai spus ca forma pe care o va lua impozitul forfetar in final este o problema de negociere in colalitie, anunta NewsIn.

Cat vor avea de platit firmele in urma introducerii impozitului forfetar?

Totodata, reprezentantul ministerului IMM-urilor a afirmat ca impozitul forfetar nu a fost explicat cum trebuie, iar oamenii de afaceri nu au inteles modul de aplicare si avantajele lui.

Firmele cu afaceri anuale sub 15.000 de euro ar trebui scutite de impozitul forfetar

Constantin Nita a declarat ca impozitarea firmelor care nu declara profit ar trebui sa se faca forfetar prin stabilirea unei sume fixe si nu trebuie sa se complice lucrurile cu grile si plafoane, cum a stabilit ultima data Ministerul Finantelor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.