Firmele de avocatura se confrunta, de la declansarea crizei economice, cu o crestere accelerata a cazurilor de renegociere a contractelor incheiate inainte de octombrie 2008, potrivit avocatului asociat la casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, Cornel Popa.

"Avem foarte multe cazuri de renegociere a contractelor. In 2008, astfel de cazuri se apropiau de zero", a declarat, Cornel Popa.

Unul dintre motivele pentru care firmele decid rediscutarea contractelor este deprecierea puternica a leului in raport cu moneda europeana. "Aproximativ 90% dintre contracte sunt incheiate in euro", a precizat reprezentantul casei de avocatura, citat de NewsIn.

Acesta a mai spus ca, de obicei, se accepta o renegociere a contractului pentru a se evita incetarea relatiilor contractuale. Popa recomanda firmelor sa introduca in contractele pe care vor sa le incheie in viitor, clauza de impreviziune, care da posibilitatea rediscutarii conditiilor contractuale odata cu schimbarea contextului economic.

Un alt punct asupra caruia Popa a facut referire este vulnerabilitatea intreprinderilor mici si mijlocii in relatia cu bancile.

IMM-urile cunt cele mai vulnerabile pentru ca nu sunt protejate de legislatia consumatorului si fiind firme mici nu vad rostul costurilor pentru asistenta juridica adecvata, a concluzionat Popa.

Tuca Zbarcea & Asociatii are o echipa formata din 83 de avocati, dintre care 16 sunt parteneri. In luna ianuarie, societatea de avocatura a infiintat TZA Insolventa SPRL, care gestioneaza proiectele de lichidare si insolventa.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.