Aproape 15.000 de noi locuri de munca vor fi create pana la sfarsitul lunii octombrie prin intermediul unui program finantat din fonduri europene, care prevede acordarea de subventii pentru firmele care angajeaza someri, a declarat premierul Emil Boc.
"Avem la nivel guvernamental un program derulat prin Ministerul Muncii pe baza fondurilor UE, un program de 142 de milioane de euro, din care 61de milioane sunt destinate angajarii persoanelor care sunt in somaj, in sensul ca acele firme care angajeaza persoane aflate in somaj pot sa beneficieze pe o perioada de 12 luni, mergand uneori pana la 24 de luni, de suportarea a 50% din valoarea salariului", a spus premierul la postul public de radio, citat de NewsIn.

Guvernul si Comisia Europeana (CE) au lansat in martie o schema de ajutoare de stat in valoare totala de 133 de milioane de euro, in incercarea de a diminua efectele crizei asupra firmelor. Din cele 33 de milioane de euro, companiile vor primi 56 de milioane de euro sub forma de finantari pentru angajari, 52 de milioane de euro pentru training si 25 de milioane euro pentru imbunatatirea conditiilor de sanatate si securitate in munca.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.