Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian, Romatsa, va reduce personalul de la 1.800 de salariati, la 1.600, pana la sfarsitul anului, a declarat, in cadrul reuniunii regionale la nivel inalt pentru siguranta aviatiei, directorul general al Romatsa, Bogdan Donciu.

"Avem presiuni de la transportatorii aerieni sa reducem costurile. Printr-o scadere a costurilor va trebui sa creasca traficul si implicit vor creste veniturile", a declarat Bogdan Donciu, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, veniturile Romatsa au fost, in 2008, de 140 milioane de euro, iar in 2009 se estimeaza mentinerea la acelasi nivel. Donciu a mai mentionat ca anul acesta se asteapta o scadere a traficului comercial cu 6-8% a celor 450.000 de miscari de aeronave pe an.

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, care a participat la reuniunea regionala la nivel inalt pentru siguranta aviatiei, a mentionat ca anul acesta este criza si trebuie sa fie criza si la Romatsa. Berceanu a mai mentionat ca trebuie sa se acorde o mai mare atentie cheltuielilor in cadrul Romatsa.

"La Romatsa sunt necesare restrictii referitoare la cheltuielile pentru deplasari, respectiv exgerari pe partea de cheltuieli. Avem probleme legate cooperarea intre aviatia civila si cea militara, in privinta relatiei si interferentei intre zboruri", a declarat Radu Berceanu.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.