2 Aprilie 2009 , 13:49 in Business
Ministerul Mediului vrea sa finalizeze pana la sfarsitul acestui an aplicatii privind managementul deseurilor de un miliard euro, a declarat ministrul de resort, Nicolae Nemirschi.

Vrem sa finalizam pana la finalul acestui an 30 de proiecte din aplicatiile de management al deseurilor, in valoare de un miliard de euro”, a explicat Nemirschi la deschiderea expozitiei internationale de bunuri de protectie a mediului Romenvirontec, citat de NewsIn.

Acesta a adaugat ca autoritatile europene au aprobat deja noua proiecte majore pentru apa si apa uzata, de 930 milioane euro, inca 2 proiecte majore fiind in curs de aprobare, astfel incat valoarea totala pentru proiectele de apa si canalizare va depasi un miliard de euro.

Fondurile totale de mediu pentru 2007-2013 sunt de 5,6 miliarde euro, din care Uniunea Europeana (UE) aloca 4,5 miliarde euro din Fondul de Coeziune si Fondul European de Dezvoltare Regionala, iar statul roman cofinanteaza cu 1,1 miliarde euro proiectele de mediu derulate pana in 2015.

Romania are alocat de la bugetul UE peste 3,2 miliarde euro pentru proiecte de apa si apa uzata, aproape 1,17 miliarde euro pentru managementul deseurilor, circa 459 milioane euro pentru reabilitarea centralelor termice, 215 milioane euro pentru proiecte de protectie a ariilor protejate si siturilor Natura 2000, 329 milioane euro pentru prevenirea inundatiilor si reabilitarea zonei costiere a Marii Negre afectate de eroziune, precum si 174 milioane euro pentru asistenta tehnica.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ministerul Mediului vrea 1 mld. euro din fonduri UE pentru managementul deseurilor.

deci a gasit societati private sa se ocupe de deseuri (1 comentariu, 119 vizualizari)
daca sunt stabiliti castigatorii licitatiilor si paraindaratul aferent, ue poate sa aprobe.

Ultima ora din Business pe 9AM