Presedintele Traian Basescu le-a spus membrilor delegatiei FMI ca au fost "mult mai relaxati" in a cere Guvernului sa faca "pasi seriosi", in comparatiile cu ceea ce el insusi a anticipat in discursul din fata Parlamentului si a aratat ca are o "presimtire buna legata de ajutorul dat tarii noastre", scrie NewsIn.

Traian Basescu a multumit delegatiei FMI pentru efortul depus in aceasta perioada pentru a pune un "diagnostic corect" pentru Romania. Analiza FMI asupra situatiei economice a tarii noastre, a aratat Basescu, este un atu pentru Romania in fata statelor care judeca tara noastra in context regional, la pachet cu vecinii.

"Se include Romania in regiune fara a se face o analiza serioasa a tarii. Multumesc mult pentru abordarea profesionista in ceea ce priveste situatia din Romania", a spus Basescu.

"Pe de alta parte, trebuie sa recunosc ca, in comparatie cu cerintele pe care le-am exprimat in discursul meu din Parlament, ati fost mult mai relaxati in a cere Guvernului sa faca pasi seriosi. Trebuie sa recunosc ca, pe de o parte, e foarte bine, dar pe de alta parte, astept mai mult sprijin din partea dumneavoastra pentru a-i impinge pe politicieni sa continue procesul de reforma. Am fost mai rapid decat dumneavoastra in exigente", a precizat seful statului.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.