Fondul Proprietatea a fost incarcat cu supravalente care ii ingreuneaza activitatea si ar trebui sa fie administrat in Romania, a declarat presedintele Bursei Romane de Marfuri (BRM), Septimiu Stoica.

"Fondului Proprietatea i s-a ingreunat activitatea de la bun inceput prin faptul ca a fost incarcat cu supravalente care il impiedica sa isi atinga scopul pentru care a fost infiintat. Fondul ar trebui sa fie administrat in Romania", a spus Stoica.

Declaratia vine in contextul in care Fondul Proprietatea este in proces de selectie a administratorului. In 22 ianuarie, Fondul are opt oferte de administrare, de la Aviva Investors Global Services, BlackRock, Credit Suisse & OTP, FINAG Holding Gmbh, Franklin Templeton Investments, ING Invest Management, Morgan Stanley si Julius Baer.

Fondul a fost creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.