Un numar de 18 companii din Ministerul Economiei vor intra in program de restructurare intre 2009 si 2012, urmand sa se stabileasca in perioada urmatoare numarul de salariati ce vor fi disponibilizati, a comunicat ME pe site-ul institutiei.

Astfel, in proiectul ordonantei de urgenta modificata, 18 companii ale caror actionar majoritar este Ministerul Economiei urmeaza "sa intocmeasca un program de restructurare prin care vor stabili numarul de salariati ce urmeaza a fi disponibilizati in perioada 2009-2012 si care vor beneficia de prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii si reorganizarii unor societati nationale, regii autonome, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat, precum si a societatilor comerciale si regiilor autonome subordonate autoritatilor administratiei publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare", potrivit unei propuneri legislative in dezbatere, postata pe portalul Ministerului Economiei.

Aceste societati care au programe de restructurare sau reorganizare aprobate pana in anul 2012 sunt Compania Nationala a Huilei Petrosani, Compania Nationala a Uraniului, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Societatea Nationala a Carbunelui Ploiesti, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Craiova, Minbucovina Vatra Dornei, Cupru Min Abrud, Moldomin Moldova Noua, Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) Drobeta Tr. Severin, Termoelectrica, Electrocentrale Bucuresti, Electrocentrale Deva, Electrocentrale Galati, SMART, Societatea Nationala a Sarii Bucuresti, C.N.C.A.F. Minvest Deva, anunta NewsIn.

Potrivit Articolului 2 modificat, "societatile care pot efectua concedieri colective in conditiile prezentei ordonante de urgenta, precum si numarul de salariati ce urmeaza sa fie disponibilizati se stabilesc prin hotarare a Guvernului, la propunerea ministerelor de resort sau a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, numai in conditiile in care au un program de restructurare sau reorganizare aprobat astfel incat concedierea colectiva sa nu depaseasca termenul de 31 decembrie 2012 pentru persoanele concediate din cadrul societatilor prevazute in anexa nr. 3".

Propunerile pentru acoperirea cresterii cheltuielilor bugetare se incadreaza in bugetul asigurarilor pentru somaj aprobat pe anul 2009-2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.