Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, dupa sedinta CExN al PSD, ca partidul e ingrijorat ca raspunsul actual al Guvernului la perioada economica pe care o traverseaza Romania este incoerent si a spus ca este nevoie de o rectificare bugetara, prin care sa se modifice valoarea deficitului.

"Un deficit de 2% este o reteta clara pentru intrarea in recesiune", a spus Geoana pentru a motiva necesitatea unei rectificari bugetare "importante" .

Liderul PSD a explicat faptul ca Romania trebuie sa faca fata unei triple crize: una financiara, una structurala a economiei si una bugetara, generata si de proasta cheltuire a banilor publici.

"Iesirea din criza nu este doar o sarcina a Guvernului", a adaugat Geoana, precizand ca acest lucru se poate face doar prin colaborarea cu BNR, cu CE si cu alte institutii financiare.

GEA: Romania va avea un deficit bugetar de cel putin 4% din PIB in 2009

Romania trebuie sa aiba un deficit bugetar de cel putin 4% din PIB in 2009, nivel pe care il va depasi oricum in conditiile actuale de criza, considera directorul general al GEA, Liviu Voinea, care a spus insa ca, in mod real, deficitul public ar trebui sa ajunga anul acesta la 7% din PIB.

"Cred ca trebuie sa avem macar 4% deficit bugetar. El va fi oricum peste 4%. Solutia pentru perioada de criza este un deficit mai mare, care sa fie finantat extern. In cativa ani, toata Europa va trai cu un deficit mai mare, iar, in mod real, Romania ar trebui sa aiba in 2009, un deficit bugetar de 7% (din produsul intern brut n.r.)", a spus directorul general al Grupului de Economie Aplicata (GEA), Liviu Voinea, citat de Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.