Aproximativ 6.500 de mineri din cadrul Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) vor intra in concediu de odihna in perioada 18 aprilie - 3 mai, din cauza cererii reduse de carbune, a declarat viceliderul sindical Viorel Temelescu.

Viorel Temelescu, vicepresedintele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO), a declarat ca masura, luata impreuna cu administratia SNLO, este cauzata de faptul ca stocurile de carbune sunt arhipline, iar cererea este redusa in aceasta perioada.

SNLO are aproximativ 9.000 de angajati, iar in concediu de odihna vor intra angajatii care lucreaza la productia de carbune, arata NewsIn.

In perioada 18 aprilie - 3 mai, aproximativ 6.500 de mineri nu vor lucra. In aceasta perioada minerii aveau si zilele libere legale de Paste, conform contractului coelctiv de munca. Fiecare miner va avea opt zile de concediu de odihna si doua zile libere de Invierea Domnului.

"Este vorba despre aproximativ 6.500 de angajati, iar masura este perfect legala, in conformitate cu contractul colectiv de munca. Este vorba despre concediul de odihna al fiecarui om. Nu vor lucra salariatii din sectorul de productie, iar cei de la livrari isi vor desfasura activitatea in mod normal. Se va livra carbunele catre termocentrale din stocurile deja existente, care si asa sunt arhipline", a afirmat Viorel Temelescu, vicepresedintele USMO.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.