Piata produselor ecologice va creste cu circa 33% in anul 2009, pana la valoarea de 20 de milioane de euro, pe fondul reorientarii populatiei catre produsele naturale, a declarat, directorul general al Natura Land, Radu Panait.

Potrivit acestuia, piata produselor ecologice a atins in 2008 valoarea de circa 15 milioane euro, in crestere comparativ cu anul 2007, cand se situa la valoare de aproximativ cinci milioane, pentru anul acesta estimand o crestere pana la 20 de milioane de euro, mai scrie NewsIn.

Directorul general al Natura Land a spus ca principalele produse ecologice preferate de romani sunt zaharul ecologic, faina ecologica integrala, lactatele si sortimentele de dulciuri ecologice cu valoare energetica redusa si fara grasimi, sucurile bio, precum si mancarea pentru bebelusi.

Radu Panait a declarat ca romanii au inceput in ultima vreme sa inlocuiasca produsele normale cu cele naturale si sanatoase, insa in continuare consumul de produse ecologice este redus comparativ cu alte state europene, situandu-se la valoarea de circa 0,5% din totalul consumului de alimente.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.