Ministrul Muncii, Marian Sarbu, sustine ca nu va fi de acord cu inghetarea pensiilor si anunta ca va discuta vineri cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) despre cresterile salariilor si pensiilor, problematica somajului din Romania si reformarea pietii muncii.

Pe de alta parte ministrul Muncii spune ca un posibil acord cu FMI poate sa influenteze tot ce inseamna posibile politici economice si sociale.

"Nu vom fi de acord cu inghetarea cresterii pensiilor. Sper ca FMI sa nu se impotriveasca masurii de crestere a pensiilor cu rata inflatiei. Ma voi intalni cu reprezentantii Fondului, vineri, la 9:30, pentru a discuta despre cinci subiecte propuse de reprezentantii Fondului. Este vorba despre politica salariala, posibilele reforme din piata muncii, politica de pensii, politica de somaj si sprijinul acordat categoriilor sociale defavorizate", a declarat ministrul Muncii, Marian Sarbu, citat de NewsIn.

Sarbu a tinut sa precizeze ca punctul de pensie va creste la 718 lei de la 1 aprilie si la 738 de lei din octombrie, asa cum a fost convenit in legea bugetului asigurarilor sociale. In plus, ministrul Muncii a reiterat ca pensia minima garantata va creste de la 1 aprilie la 300 lei si de la 1 octombrie la 350 lei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.