Virgil Ramba a fost schimbat, joi, de la conducerea Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET), Consiliul de Administratie hotarand numirea pe post a lui Mihai Bogdan Becheanu, consilier general PNG, au declarat, pentru NewsIn, surse din cadrul municipalitatii bucurestene.

Viceprimarul general al Capitalei, Mircea Raicu, a precizat, joi, pentru NewsIn, ca motivul inlocuirii lui Virgil Ramba de la conducerea RADET este acela ca directorul general al regiei trebuie sa fie membru in Consiliul de Administratie (CA), iar fostul sef era numit cu delegatie.

"Practic, noul director (Mihai Bogdan Becheanu - n.r.) este numit, si el, cu delegatie, insa, in termen de 60 de zile, va trebui sa dea un concurs pentru a putea ramane pe post", a spus Raicu.

Surse municipale spun ca lui Ramba i s-a reprosat, in sedinta CA al RADET de joi, si managementul defectuos al regiei.

Pe de alta parte, viceprimarul general a precizat ca noul sef al RADET va trebui sa renunte, in cel mult 15 zile, la functia de consilier general al Capitalei, pe care o ocupa in urma alegerilor din iunie 2008.

RADET avea, la sfarsitul anului trecut, pierderi cumulate de 750 milioane lei, datorii de un miliard de lei (din care 747 milioane catre ELCEN), penalitati de 858,68 milioane lei si creante de doar 273,64 milioane lei.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a precizat, in decembrie anul trecut, ca in 2009 va restructura RADET.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.