JOBfest, unul dintre cele mai mari targuri de joburi din Capitala, nu se va mai desfasura in aceasta primavara din cauza crizei financiare care a afectat serios planurile de recrutare ale angajatorilor.

“In ianuarie am luat decizia de a nu mai organiza editia din primavara a targului de joburi, in conditiile in care oferta de joburi din partea companiilor a scazut foarte mult in ultima vreme. Ne intrebam daca are sens sa facem un targ la care sa vina doar 30 de companii sau mai putin”, a declarat, pentru Wall-Street, Mihai Manole, Executive Manager la firma de recrutare HR Perform, organizatorul evenimentului.

Firma de recrutare a tinut anul trecut pentru prima oara o editie de primavara a targului, pe 11-12 aprilie, la Cercul Militar National, eveniment la care au luat parte 50 de companii, cu peste 1.000 de joburi in oferta. Evenimentul se adresa cu precadere absolventilor si studentilor.

“Companiile care mai fac angajari in momentul de fata sunt preocupate sa recruteze specialisti si manageri, spre deosebire de anul trecut, cand se cautau foarte multi oameni pentru pozitii de entry level”, spune Manole.

El adauga ca angajatorii care inca mai cauta angajati pentru entry-level recruteaza personal pe baza de aplicatii directe si pe recomandari, deoarece au fost fortati de conditiile actuale sa lucreze cu resurse mai putine, in conditiile in care o companie plateste 1.500-2.000 de euro pentru a fi prezenta la un targ de joburi. Angajatorii care isi doresc sa se bucure de o expunere mai mare la eveniment ajung sa plateasca insa si 10.000 de euro. Iar companiile par sa nu mai dispuna de acesti bani pentru recrutare pe entry level.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.