Intr-o luna, tinerii pot aduna chiar si 200 de euro din sambetele si duminicile in care lucreaza. Jobul de sfarsit de saptamana este preferat de studenti, pentru ca astfel nu isi neglijeaza studiile si fac si bani de buzunar.

Pe langa joburile part-time, cele de weekend, avantajoase in special pentru studenti, sunt o alta modalitate de obtinere a unor venituri si asa afectate de criza economica. Spre deosebire de cele part-time, care presupun un program zilnic de 4-6 ore, cele de weekend implica doar lucrul la sfarsit de saptamana, fie in regim part-time, fie full-time.

Specialistii in Resurse Umane spun ca domeniile in care pot activa pretendentii la un astfel de job pot varia de la consultanta, call center si IT pana la organizare de evenimente.

600 de lei pe luna

Acest tip de joburi in regim de colaborare este destinat in special tinerilor. Cu un astfel de job, ei nu sunt nevoiti sa chiuleasca de la cursuri. ,,Am lucrat in domeniul organizarii de evenimente, in ultimul an de facultate. A fost bine, pentru ca parintii se descurcau prost cu banii si un job de weekend a reprezentat solutia salvatoare, mai ales ca voiam sa ma ocup de studii ”, a spus Ana, in varsta de 22 de ani. Ea a adaugat ca aceasta experineta a avut-o in urma cu doi ani, cand castiga circa 400 de lei pe luna.

Si Adrian, student la Istorie, a optat pentru un job de weekend in domeniul call center pe limba italiana, pentru a face bani de buzunar. Studentul spune ca, daca va fi acceptat, ar urma sa castige aproximativ 600 de lei pe luna.

Purtatorul de cuvant al site-ului de recrutare MyJob.ro, Alexandra Dumitru, considera ca avantajele pot fi atat de partea firmelor, cat si a angajatilor. De regula, avantajul firmelor este explicabil in conditiile in care multe au tendinta de a recruta pe perioade determinate, mai ales pe cei cu mai putina experienta, precum studentii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.