Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va rezilia contractul cu Bechtel pentru constructia autostrazii Brasov-Bors daca vor esua negocierile pentru semnarea unui protocol privind modificarea unor termeni ai intelegerii, a declarat, ieri, ministrul de resort, Radu Berceanu.
El a prezentat, intr-o conferinta de presa, efectele negative ale unei eventuale rezilieri.

„Daca nu semnam cu Bechtel ce incercam sa obtinem pentru anul asta printr-un protocol, atunci ne indreptam spre un adio, e adevarat, cu lacrimi, insa nu putem accepta un contract in care Bechtel are toate drepturile, iar statul roman toate obligatiile. Speram ca intr-o saptamana sa se semneze acest protocol, prin care sa se prevada exact cati kilometri va preda compania americana, incepand din acest an, si ce finantari si exproprieri trebuie sa fie asigurate de statul roman. Contractul va fi reziliat chiar daca va costa statul roman penalitati de circa 50-60 milioane euro, iar lucrarea va fi oprita doi ani pana la selectarea unui nou constructor”, a spus Berceanu, citat de Mediafax.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.