Rata somajului a urcat la 4,9% in ianuarie 2009, fiind cu 0,5 puncte procentuale mai mare decat cea din luna anterioara, iar numarul total al somerilor inregistrati a crescut cu 41.466 de persoane, a anuntat Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Rata somajului din prima luna a acestui an a fost mai mare cu 0,7 puncte procentuale decat cea din luna ianuarie a anului 2008, ca urmare a cresterii numarului mare de persoane inregistrate ca someri indemnizati - persoane provenite din activitati economice.

Potrivit ANOFM, la sfarsitul lui ianuarie 2009, in evidentele agentiilor judetene de ocupare a fortei de munca figurau 444.907 someri, din care 319.902 proveneau din sectorul privat. Mai putin de jumatate (44,5%, respectiv 198.013) dintre acestia erau femei.

Cei mai multi someri (indemnizati si neindemnizati) provin din constructii, agricultura si industria lemnului, potrivit datelor ANOFM, citate de NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.