Compania rusa Gazprom va prelua marti oficial controlul asupra societatii Industria Petroliera a Serbiei (NIS), dupa ce a cumparat 51% din pachetul sau de actiuni, pentru 400 de milioane de euro, a anuntat premierul sarb Mirko Tvetkovici intr-un comunicat.

Aleksandr Diukov, directorul filialei petroliere a Gazprom, Gazprom Neft, a discutat cu Tvetkovici, potrivit comunicatului. Diukov se afla in Serbia pentru a asista la prima reuniune a actionarilor NIS, care va alege un nou Consiliu de Administratie al companiei, precizeaza NewsIn.

Diukov l-a informat pe premierul sarb in legatura cu "proiectele Gazprom-Neft, actionar majoritar la NIS, pentru imbunatatirea modului de functionare a companiei petroliere", potrivit comunicatului.

"Liderii Gazprom-Neft l-au informat pe premier ca obiectivul lor strategic este sa transforme NIS intr-una dintre principalele companii petroliere din sud-estul Europei", adauga documentul.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.