Veniturile bugetului general consolidat au scazut in ianuarie cu 8,68% fata de cele din prima luna a anului trecut, la 13,8 miliarde lei (3,26 miliarde euro), pe fondul diminuarii sumelor colectate la majoritatea bugetelor componente, a anuntat, marti, Ministerul Finantelor Publice (MFP).

Astfel, veniturile colectate in ianuarie reprezinta 2,39% din produsul intern brut (PIB) al acestui an, estimat la 579 miliarde lei, conform NewsIn.

Finantele programasera pentru ianuarie venituri la bugetul general consolidat de 14,75 miliarde lei, insa incasarile au fost de numai 13,82 miliarde lei, potrivit datelor publicate marti. In ianuarie 2008, veniturile bugetului consolidat fusesera de 15,13 miliarde lei.

Veniturile bugetului de stat au insumat in ianuarie 9,24 miliarde lei, fata de 10,05 miliarde lei in aceeasi luna din 2008. Totodata, incasarile la bugetul de stat au fost mai mici cu 3,46% decat cele programate de Ministerul Finantelor Publice.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.