Premierul Emil Boc a declarat ca masurile anticriza vizeaza reducerea cheltuielilor abuzive ale statului, scaderea gradului de birocratizare a institutiilor statului, precum si demararea unui vast program de investitii publice.

"Proiectul de buget pe anul 2009 este aspru cu prezentul si corect cu viitorul. Romania sufera de obezitate birocratica si de obisnuinta risipei", a declarat Emil Boc, luni, in cadrul dezbaterii "Problematica IMM-urilor si a mediului de afaceri din Romania", organizate de Camera Deputatilor la cererea grupului parlamentar al PD-L. Primul-ministru a afirmat ca sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii in contextul crizei economice mondiale se va face de catre actualul Guvern prin masuri active, pe langa cele care vizeaza reducerea deficitului bugetar la 2%, fata de 5,2% cat a fost in anul 2008.

"Problema IMM-urilor este restrangerea cererii pe pietele externe si interne si lipsa lichiditatilor. Guvernul are masuri speciale pentru sustinerea lor si a mediului de afaceri", a spus premierul.

El a enumerat apoi un set de zece masuri de sprijinire a mediului de afaceri. Prima este mentinerea cotei unice de impozitare de 16%, iar a doua este investitia publica masiva in infrastructura, de 10,2 miliarde de euro pentru anul 2009. Boc a aratat ca acesti bani vor ajunge tot in mediul privat prin contractare sau subcontractare. In al treilea rand, Executivul intentioneaza sa nu mai impoziteze profitul reinvestit cu incepere din al doilea trimestru al anului, "masura care va stimula apetitul investitional al firmelor", a apreciat Boc, citat de NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.