Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a avertizat luni Guvernul PSD-PDL ca face o "greseala monumentala" prin marirea CAS-urilor si prin scutirea de la plata contributiilor la asigurari sociale a angajatorilor care trimit oamenii in somaj, aratand ca in acest fel se incurajeaza somajul tehnic.

Liberalul a sustinut, in cadrul dezbaterii "Problematica IMM-urilor si a mediului de afaceri din Romania", ca actuala putere a transformat somajul tehnic in "politica economica de stat" si a declarat ca Guvernul a facut "cate o prostie pe zi de cand este la carma tarii".

"Efectele unei conceptii bugetare gresite vor fi deosebit de grave si durabile asupra mediului de afaceri si asupra fiecarui roman. Guvernul PSD-PDL face o greseala monumentala marind contributiile la asigurari sociale si in acelasi timp, scutind de la plata contributiilor de asigurari sociale angajatorii care trimit oamenii in somaj. Marirea poverii fiscale pentru fiecare loc de munca si eliminarea impozitarii pentru somajul tehnic nu vor face decat sa favorizeze pierderea locurilor de munca. Companiile vor renunta la salariati, iar somajul tehnic va deveni cea mai ieftina si comoda solutie de restructurare a activitatii intreprinderilor. In loc sa incurajeze crearea locurilor de munca, Guvernul a ales sa transfome somajul tehnic in politica economica de stat", a sustinut fostul premier, potrivit NewsIn.

Potrivit acestuia, Executivul trebuie sa pastreze stabilitatea fiscala, sa incurajeze plata impozitelor la timp, sa ofere atractivitate pentru investitii, sa incurajeze munca si crearea de locuri de munca, sa ia masuri clare pentru a sprijini industriile responsabile de cresterea economica, si pe cele care creeaza cele mai multe locuri de munca si care au cea mai mare contributie la export.

Deputatul PNL a acuzat initiatorii acestei dezbateri (grupul deputatilor PDL) ca incearca o diversiune prin acest eveniment si a amintit ca, in timp ce actualul Guvern a alocat in proiectul de buget doar 0,2 % din PIB pentru IMM-uri , Executivul condus de el a alocat, in 2008, 0,5% PIB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.