Niculae Vidu a renuntat la functia de administrator Rompetrol din dorinta de a elimina suspiciunile privind legaturi Rompetrol-Sterling.

"Din respect pentru companie, dar si pentru a elimina toate speculatiile privind legatura Rompetrol-Sterling Resources/Midia Resources, Nicolae Vidu a decis sa demisioneze din pozitia de administrator al Rompetrol Well Services, companie listata din 1998 la Bursa de Valori Bucuresti", anunta Rompetrol intr-un comunicat de presa dat joi publicitatii.

Nicolae Vidu are o experienta profesionala de peste 35 de ani in geologie si explorare si a fost ales in 2007 in functia de administrator al Rompetrol Well Services, alaturi de alte 2 persoane.

"Pozitia detinuta de acesta nu contravine legilor in vigoare, iar astfel de situatii le putem gasi atat in Romania cat si in strainatate", se mai arata in comunicatul Rompetrol.

Sterling Resources Ltd. este o companie canadiana cu sediul la Calgary, Provincia Alberta. Investitorul Sterling Resources Ltd. este listat la bursa din Toronto TSX Venture Exchange, actiunile sale tranzactionandu-se sub simbolul "SLG". Potrivit NewsIn, Sterling Resources Ltd. desfasoara operatiuni petroliere in Marea Britanie (atat in Marea Nordului cat si pe uscat), in Franta si in Romania (atat pe uscat-Perimetrul Sud Craiova, cat si in Marea Neagra-Perimetrele Pelican si Midia). Compania detine o cota de participare in perimetrele Pelican si Midia incepand cu aprilie 1997, cota care in prezent este de 100%.

Midia Resources S.R.L. este o filiala detinuta integral de Sterling Resources Ltd. si are calitatea de operator, raspunzand de managementul executarii operatiunilor petroliere, care se realizeaza prin contractori de specialitate (prospectiuni geofizice, foraj, investigarea de sonda, studii geologice, etc.). Fondurile necesare desfasurarii activitatii Midia Resources S.R.L. nu provin din surse proprii, ci sunt furnizate direct de catre firma mama, Sterling Resources. Midia Resources S.R.L are nevoie numai de capitalul social mini prevazut de lege, potrivit informatiilor prezentate de Sterling Resources.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.