Cresterea anuala a preturilor productiei industriale, de 7,2% in decembrie 2008, a situat Romania pe locul al treilea in Uniunea Europeana (UE), avansul fiind de 2,8 ori mai mare decat ritmul anual mediu de crestere a preturilor din intregul bloc comunitar, a anuntat Eurostat.

Ciprul a raportat cele mai mari cresteri ale preturilor la producator, de 8,5%, in timp ce Ungaria s-a clasat pe pozitia a doua, cu un ritm de crestere a preturilor din industrie de 8,3%.

Potrivit datelor publicate de biroul european de statistica, la nivelul blocului comunitar, singurele scaderi anuale inregistrate in decembrie 2008 comparativ cu aceeasi luna a anului anterior au fost in Danemarca (3,2%), Grecia (2,6%) si Cehia si Spania (ambele cu cate 0,2%).

Per ansamblul Uniunii Europene, preturile productiei industriale au crescut, in decembrie 2008, cu 2,6% fata de aceeasi luna a anului trecut, in timp ce in zona euro au crescut cu 1,8%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.