Presedintele Traian Basescu a anuntat ca Romania nu este dispusa sa crediteze bancile cu actionariat strain de pe teritoriul national.
Seful statului roman a atras atentia, aseara, la intoarcerea din prima sa vizita de stat in Republica Ungara, ca “bancile romanesti sunt solide, dar cei care detin actionariatul majoritar au obligatia sa continue sa asigure bancilor din Romania necesarul de resurse pentru finantarea activitatilor economice de pe piata romaneasca”. Traian Basescu a insistat asupra faptului ca “statul roman nu are obligatia de a se imprumuta pentru a substitui obligatiile bancilor-mama care au actionariat majoritar in bancile romanesti”. “Nu pot fi fericiti la privatizare si sa nu isi faca obligatii fata de economia romaneasca mai tarziu”, a mai spus presedintele Basescu.

In opinia presedintelui Romaniei, “bancile-mama au obligatia sa continue sa finanteze bancile al caror actionariat majoritar il detin in Romania.” Seful statului a anuntat ca “Romania va ridica acest subiect, extrem de solid argumentat, cu ocazia Consiliului European din martie”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.