Pretul vinului romanesc s-ar putea majora cu pana la 10%, in 2009, din cauza deprecierii leului, in conditiile in care majoritatea produse de ambalare si etichetare sunt aduse din import, a declarat directorul general al PNVV, Ovidiu Gheorghe.
Acesta a explicat ca scumpirea ar putea interveni in randul vinului imbuteliat in Rominia pentru care se aduc, in principal, ambalaje, etichete si capisoane din import. "Ne putem astepta la o majorare a pretului la vinul imbuteliat in tara, cu maxim 10 procente din constul de productie, din cauza faptului ca majoritatea materialelor de ambalare si etichetare sunt aduse din import", a spus directorul general al Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe, potrivit NewsIn.

Acesta a mentionat ca preturilor nu se vor majora pana la sarbatorile de Paste, scumpirea venind dupa aceasta perioada. De asemenea, potrivit directorului generel al Cramele Recas Group, Rares Marinescu, preturile vinului, in contextul economic actual ar putea creste cu aproximativ 10 procente si datorita influentei aprecierii monedei europene in consumurile energetice si datorita continuarii cresterii nivelului de salarizare al fortei de munca.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.