Desi specialistii in resurse umane se feresc sa aprecieze o valoare neta a pietei de outplacement, toti afirma cu certitudine ca, pe fondul crizei, aceste servicii sunt tot mai solicitate.

Outplacement, definit ca o despartire prieteneasca intre angajator si angajat, reprezinta o modalitate de asistare a salariatilor disponibilizati, inlesnindu-le tranzitia catre un alt loc de munca..

"Este clar faptul ca, in acest an, cererea de servicii de outplacement va creste, pe fondul unui numar din ce in ce mai mare de disponibilizari. Ne asteptam ca la acest tip de servicii sa apeleze in special companiile mijlocii si mari, nationale sau multinationale, care dispun de departamente solide de HR si de o cultura organizationala care implica, intre altele, o grija deosebita fata de propriii angajati.[...] Pe fondul acutizarii crizei, este posibil sa inregistram anul acesta o crestere a cererii pentru serviciile de outplacement, multe companii de resurse umane adaugand deja acest serviciu in portofoliul propriu", a declarat, pentru Wall-Street, Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital.

Potrivit Corinei Diaconu, compania a anuntat o crestere a solicitarilor pentru outplacement de 10-15% si se asteapta la un avans al cifrei pana la jumatatea lui 2009.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.