Alti 400 de siderurgisti din combinatul ArcelorMittal Galati parasesc unitatea in aceste zile in schimbul platilor si salariilor compensatorii, numarul total de concedieri la cerere ajungand astfel la 900, de la inceputul acestui an.

"Administratia combinatului ArcelorMittal Galati a aprobat inca 400 de cereri de autodisponibilizare, cu data de 1 februarie. Oamenii au inceput deja sa-si faca lichidarile", a declarat, citat de NewsIn, presedintele sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber.

Numarul siderurgistilor care parasesc combinatul galatean prin schema curenta de plecari voluntare ajunge astfel la 900. Primii 50 de muncitori au incheiat raporturile de munca la 1 ianuarie, iar urmatorii 450 la 15 ianuarie. Compania siderurgica a stabilit, inca din decembrie 2008, cand a dat startul concedierilor la cerere, ca toate contractele de munca vor fi desfacute in zilele de 1 si 15 ale fiecarei luni. Urmatorul val de siderurgisti va parasi combinatul galatean pe 15 februarie.

Din decembrie si pana acum, peste 2.000 de salariati ArcelorMittal Galati au depus cereri de autodisponibilizare. Angajatii pot depune solicitari similare pana la 31 martie. Fiecare dosar este analizat de o comisie constituita de companie, iar muncitorii care primesc unda verde pleaca acasa cu bonificatii consistente: plati compensatorii cuprinse intre 10.000 si 25.000 de lei, la care se adauga 6 pana la 24 de salarii lunare, plus un ajutor de 5.000 de lei pentru bolnavii cronic.

Acceseaza Wall-Street.ro pentru ultimele informatii legate de criza economica.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.