Una din masurile incluse in setul de propuneri anti-criza si luata in calcul de Ministerul Finantelor vizeaza contingentarea a 100.000 de tichete de vacanta in valoare totala de 200 milioane lei. Tichetele vor fi de destinate firmelor si vor avea ca afect stimularea turismului romanesc, pe langa acordarea celor 130.000 de bilete de tratament pentru pensionari, a declarat Bogdan Hossu.

"La discutiile avute avute, marti, la Ministerul de Finante, pe marginea masurilor anti-criza, s-a luat in calcul contingentarea a 100.000 de tichete de vacanta a cate 2.000 de lei", a spus presedintele confederatiei sindicale Cartel Alfa, Bogda Hossu.

Pe de alta parte, operatorii din turism au solicitat, in planul anti-criza elaborat de patronatele de profil, liberalizarea tichetelor de vacanta, "astfel incat orice firma care doreste sa includa in pachetul salarial un astfel de tichet, sa o poate face", a declarat la randul sau presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Dragos Anastasiu, informeaza NewsIn.

Potrivit acestuia, banii necesari tichetelor de vacanta ar putea proveni prin deducerea impozitului pe salariu. In ce priveste beneficiarul de tichete, Anastasiu a spus ca unul dintre principiile aplicate, in cazul contingentarii tichetelor, ar putea fi "primul venit, primul servit".

De asemenea, Hossu a precizat ca "turismul ar putea fi stimulat prin acordarea si in acest an a biletelor de tratament pentru pensionari. Este vorba de aproape 130.000 de bilete, in valoare de 1.000 de lei fiecare, efort financiar suportat de bugetul asigurarilor sociale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.