Cei care au absolvit studiile superioare nu ar avea in mod normal probleme in a-si gasi un loc pe piata muncii pentru ca primesc salarii mai mici pentru inceput iar companiile pot stabili un numar de angajati fara experienta in care pot investi.

Potrivit Forbes.com, anul acesta absolvenii nu vor mai fi atat de norocosi ca in trecut.

Edwin W. Koc, directorul de cercetare strategica al Asociatiei Nationale a Colegiilor si Angajatorilor a declarat pentru Forbes ca rata angajarilor proaspetilor absolventi de facultate creste de la an la an, iar in cazul in care creste doar cu un procent – asa cum s-a intamplat in 2008 – atunci situatia poate fi numita chiar negativa.

In acest moment in Statele Unite rata somajului in cazul licentiatilor este de 3,4% dar previziunile spun ca aceasta va creste la 4,1% in 2009. Rata somajului in cazul absolventilor din anii trecuti este de 3,1% si va creste pana la 3,7%, potrivit estimarilor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.