Grupul Auchan a anuntat preluarea a 51% din societatea MGV Distri-Hiper SA, tranzactie in urma careia detine 100% din capitalul firmei, operatorul marcii in Romania, potrivit companiei. Aceasta este prima tranzactie din retailul romanesc anuntata in 2009 si al doilea 'deal' corporate dupa tranzactia anuntata pe 7 ianuarie, prin care Banca Transilvania a vandut companiei Aegon cota de 50% detinuta la BT Aegon, evaluata la circa 11 milioane de euro.

"Societatea MGV Distri-Hiper SA a fost fondata in data de 17 mai 2005 pentru a infiinta si exploata magazine Auchan in Romania. Parteneriatul dintre diferitii actionari prevedea inca de la infiintare majorarea participatiei Auchan la capitalul societatii", arata reprezentantii companiei.

Auchan, care detinea 29% din societate in momentul infiintarii acesteia, a achizitionat, la data de 26 noiembrie 2008, cele 20 de procente detinute de un grup de investitori privati romani.

Ulterior, la 18 decembrie 2008, Auchan a semnat un acord de cumparare a partii de 51% detinute de fondatorii societatii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.