Combinatului siderurgic ArcelorMittal Hunedoara si-a reluat actvitatea, luni, dupa ce, la inceputul lunii decembrie, muncitorii au fost trimisi in somaj tehnic, iar de la 1 ianuarie cei care au venit la lucru nu au efectuat decat lucrari de reparatii si intretinere.
Cu toate acestea insa, numarul celor inscrisi pe lista disponibilizarilor voluntare creste de la o zi la alta, siderurgistii avand posibilitatea sa se inscrie pe lista respectiva pana in luna aprilie 2009. Pana in prezent, 200 de angajati din cei aproape 1.300 cati mai lucreaza la combinatul din Hunedoara au ales sa semneze pentru plecarea voluntara. Potrivit liderului de sindicat de la Hunedoara, Petru Vaidos, salariatii combinatului nu se inghesuie sa se inscrie pe lista cu disponibilizari.

"Oricum, nu toti siderurgistii care se vor inscrie pe lista vor si pleca, deoarece unii dintre cei care isi depun cererile sunt in posturi cheie si nu ne putem dispersa de ei. Nu vor putea sa plece, chiar daca doresc asta", a declarat Petru Vaidos.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.