Consilierii locali din Ploiesti au votat vineri, intr-o sedinta extraordinara, majorarea pretului la gigacalorie, de la 100 lei la 199 lei, majorarea fiind impusa in urma unui imprumut BERD facut de societatea de furnizare a agentului termic in Ploiesti care trebuie restituit de Consiliul Local.
Alesii ploiesteni sustin ca aceasta scumpire a caldurii era inevitabila din doua motive. In primul rand, este vizata actualizarea, conform contractului de concesiune, a tarifelor practicate de Dalkia Termo Prahova. Iar pe de alta parte se are in vedere rambursarea a 4.000.000 de dolari dintr-un imprumut BERD contractat acum patru ani pentru modernizarea sistemului de termoficare.

Proiectul de hotarare care urmareste scumpirea agentului termic la Ploiesti s-a aflat pe ordinea de zi si a ultimei sedinte de Consiliu Local din 2008, transmite NewsIn. Acesta a fost amanat atunci pentru o mai buna fundamentare. Vineri, insa, consilierii au aprobat pretul de 199,67 lei/Gcal, fara TVA, pentru energia termica livrata.

"182,46 lei/Gcal, fara TVA, reprezinta pretul energiei termice stabilit in baza art. 23.1 din contractul de concesiune, 2,84 lei/Gcal, fara TVA, este valoarea pierderilor unitare de recuperat cu combustibilul stabilit in baza art. 23.4 din Contractul de Concesiune, iar 14,37 lei / Gcal, fara TVA, reprezinta cota de imprumut BERD", se arata in expunerea de motive a SC Dalkia Termo Prahova.

Astfel, pretul gigacaloriei platit de ploiesteni din luna ianurie va fi de 199, 67 de lei, fata de 100 de lei, cat era pana acum- condiserat unul din cele mai mici tarife pe gigacalorie din tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.