Indicele care masoara increderea in economia romaneasca a coborat in decembrie cu 6,8 puncte fata de luna precedenta, intr-o tendinta similara celei de la nivelul intregii Uniuni Europene (UE), unde scaderea a fost, totusi, ceva mai pronuntata, potrivit raportului prezentat astazi la Bruxelles.

La nivelul UE, indicele de incredere in economie (Economic Sentiment Indicator - ESI) a scazut in decembrie cu 7 puncte, potrivit NewsIn.

In ultima luna din 2008, indicele a scazut in Romania pana la 84,6 puncte, nivel care ne mentine tara pe locul trei in UE, dupa Polonia (93,8 puncte) si Bulgaria (85,3 puncte).

In intreaga Uniune, increderea in economie s-a diminuat pana la 63,5 puncte - cel mai scazut nivel de la lansarea acestui indicator in ianuarie 1985 -, ca urmare a scaderii drastice inregistrate in toate cele cinci sectoare luate in considerare (industrie, servicii, consum, comert cu amanuntul si constructii).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.