Gazpromul da asigurari ca furnizeaza cantitatea de gaz contractuala catre Wintershall si Imex, cei doi importatori principali din Romania, si isi declina responsabilitatea neajungerii gazului in Romania, a declarat miercuri ministrul economiei Adriean Videanu.

"Cel putin Gazpromul ne asigura ca el furnizeaza cantitatea de gaz contractuala catre Wintershall si Imex, cei doi importatori principali in Romania, dansii declinand responsabilitatea neajungerii gazului in Romania. Am discutat si cu autoritatile ucrainiene si speram cu maine, dupa intalnirea de la Moscova, sa avem un raspuns. Dar in strategia pe care am adoptat-o nu tinem cont de raspunsul pe care maine il asteptam de la Moscova", a spus ministrul economiei, potrivit NewsIn.

Videanu a mai spus ca populatia nu va avea de suferit din cauza sistarii furnizarii de gaze, dar daca temperaturile vor scadea sub minus 15 grade o parte din agentii economici ar putea fi obligati sa-si intrerupa activitatea.

Oficialul a anuntat ca s-a declarat situatie de urgenta astfel incat operatorul sistemului national de transport al gazelor sa poata functiona in conditii optime.

Videanu a subliniat ca prioritare pentru aprovizionarea cu combustibili sunt populatia si unitatile publice, cum sunt spitalele. De asemenea, ministrul economiei a mentionat ca incepand de maine se va trece la functionarea pe combustibili alternativi.

Va reamintim ca incepand de miercuri, importurile de gaze din Rusia au fost sistate in totalitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.