Rompetrol a majorat de la 1 ianuarie preturile de referinta la benzina cu 19 bani, la un tip de motorina cu 17 bani, in timp ce al doilea sortiment de motorina a fost ieftinit cu 9 bani/litru. Si compania Petrom a marit la inceputul anului preturile de referinta la benzina cu 18 bani/litru si la motorina cu pana la 16 bani/litru, din cauza cresterii accizelor si a taxelor.

Compania Rompetrol a retras de pe piata sortimentul de benzina Premium E4 (cu Euro 4), de la 1 ianuarie 2009 comercializand doua sortimente de benzina si doua de motorina.

Aceasta majorare a preturilor operata de companie este prima din ultimele sase luni.

Benzina Efix 95 costa 3,10 lei/litru, iar litrul de benzina Euro Super 98 fara Plumb este 3,73 lei, in timp ce motorina Efix Diesel este mai scumpa cu 17 bani/litru (3,52 lei), iar motorina Super Euro 5 mai ieftina cu 9 bani (3,49 lei).

Preturile carburantilor comercializati in statiile Rompetrol Downstream pot varia cu +/- 5% fata de preturile de referinta.

Ultima modificare operata de Rompetrol a fost in 27 decembrie, cand compania a redus preturile de referinta la benzina si la motorina cu 6 bani/litru.

Si compania Petrom, controlata de grupul austriac OMV, a marit preturile de referinta la benzina cu 18 bani/litru si la motorina cu pana la 16 bani/litru, de la 1 ianuarie, din cauza cresterii accizelor si a taxelor.

De la 1 ianuarie 2009, toate benzinariile vor comercializa numai carburanti Euro 5 si vor renunta la carburantii Euro 4, companiile petroliere aliniindu-se astfel normelor directivei Parlamentului European 98/70/EC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.