21 de agenti economici din industrie, fabricarea componentelor auto si din confectii au anuntat Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca (AOFM) Prahova ca urmeaza sa faca 1.875 de disponibilizari in primele trei lui ale anului urmator.

"300 de angajati vor ramane fara un loc de munca in prima luna a lui 2009, pe langa cei 120 anuntati deja de la Yazaki Ploiesti. Cei mai multi someri au fost anuntati insa la AJOFM pentru luna martie anul viitor", a precizat, vineri (n.r. 19 decembrie 2009), purtatorul de cuvant al institutiei, Dragos Parvan, citat de NewsIn.

"Daca pana acum constructiile se aflau in topul disponibilizarilor, au inceput sa anunte desfacerea de contracte de munca agenti economici si din alte domenii: producator de rulmenti Timken Romania va da afara 200 de salariati din cei 1.073, in luna martie, iar firma de componente auto Delfingen Ro-Valahia SRL va disponibiliza, in aceeasi luna, 193 de angajati din totalul de 280"; a spus Parvan.

Pe primul loc in ceea ce priveste disponibilizarile in Prahova, in 2008, se afla Uzina Mecanica Plopeni, de unde au plecat in somaj, in data de 4 noiembrie a.c., 744 de salariati, urmata de societati de confectii, cu 250 de disponibilizati si de industria materialelor de constructii, cu 200 de angajati.

Acceseaza Wall-Street.ro pentru ultimele informatii legate de criza economica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.