Electrolux AB, cel mai mare producator de electrocasnice din Europa, prezent si in Romania din anul 1995, va comunica in luna ianuarie 2009 ce tari, dintre cele in care compania activeaza, vor fi afectate de cele 3.000 de disponibilizari anuntate deja, a declarat, pentru Wall-Street, Anders Edholm, coordonatorul media al Electrolux AB.

“Nu am comunicat niciun plan in legatura cu tarile in care vom recurge la aceste concedieri. Vom comunica in luna ianuarie in ce tari vor avea loc disponibilizarile. Nu am luat nicio decizie nici in ceea ce priveste Romania. E vorba de 3.000 de angajati dintr-un total de 57.000, o decizie cu un mesaj puternic. Cererea pe piata de electrocasnice a scazut semnificativ si vorbim de o situatie globala, care afecteaza atat Europa Centrala si de Est, cat si America de Nord”, spune Anders Edholm.

Potrivit acestuia, inca din primul trimestru al anului 2007 au existat semnale privind incetinirea procesului de crestere a pietei de electrocasnice, o scadere vizibila a cererii putand fi observata din primul trimestru al acestui an.

Pe de alta parte, Edholm precizeaza ca Electrolux AB va continua si procesul de restructurare a activitatilor, inceput in anul 2004, care vizeaza, printre altele, optimizarea operatiunilor prin relocarea unor fabrici in tari cu costuri de productie mai mici. Acest proces de restructurare urmeaza sa fie finalizat pana cel tarziu in anul 2010.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.