Administratia de la ArcelorMittal Hundoara a deschis, luni, listele pentru plecari voluntare din combinat, lucratorii care pleaca urmand sa primeasca intre 10.000 si 25.000 de lei, in functie de vechime, transmite NewsIn.

Potrivit directorului general al ArcelorMittal Hunedoara, Remus Patan, daca un siderurgist are o vechime de pana la 30 de ani in campul muncii, atunci el va beneficia de 25.000 de lei, net, la plecarea din firma, si alte 24 de luni va primi lunar salariul brut individual. Pentru cei care au o vechime in munca de la 5 ani pana la 30 de ani, suma primita la plecare se ridica la 25.000 de lei. Pana la 5 ani vechime, se primeste la plecare 10.000 de lei. Apoi, in functie de vechimea in munca, difera numarul de luni in care disponibilizatii vor primi salariul lunar.

Astfel, daca vechimea este intre 25 si 30 de ani, disponibilizatii primesc 18 luni salariul brut individual, intre 20 si 25 ani vechime, se primeste 15 luni salariu, intre 15 si 20 de ani vechime, 12 luni salariu, intre 10 si 15 ani, 9 luni salariu, intre 5 si 10 ani vechime, 6 luni salariu, iar pana la 5 ani vechime, nu primeste nicio luna salariu dupa disponibilizarea voluntara.

Plata sumelor totale nete va fi efectuata de catre ArcelorMittal Hunedoara prin transfer bancar, in termen de 10 zile lucratoare de la data incetarii conmtractului individual de munca. Pentru fiecare disponibilizat, combinatul va incheia un contract de asigurari sociale si de sanatate. Salariatii care dovedesc cu documente medicale ca sufera de boli grave si incurabile, vor beneficia si de ajutor banesc pentru tratament, in valoare de 5.000 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.