Cele mai ridicate ritmuri de crestere sunt consemnate in tarile cele mai sarace ale UE, in top regasindu-se si Bulgaria (19,4%) si Lituania (15,3%). La polul opus, se situeaza economiile dezvoltate ale Europei, cu cresteri modice ale costurilor cu forta de munca. Suedia (2,5%), Marea Britanie (2,7%), Malta (2,8%) si Franta (2,9%) au raportat cele mai mici majorari ale cheltuielilor.
Cea mai mica putere de cumparare
Scumpirea fortei de munca se datoreaza cresterilor accelerate ale salariilor din economiile din Europa Centrala si de Est. Iarasi pe primele trei locuri din UE se claseaza Bulgaria, cu majorari salariale de 21,9%, dupa primele noua luni din acest an, urmata la mica distanta de Romania (21,2%) si Letonia cu 20,1%.
In Romania, cele mai mari majorari s-au inregistrat in sectoarele cele mai dinamice in primele trei trimestre din 2008, inclusiv la nivelul UE. In constructii, cresterea costului fortei de munca a fost de 23,4%, iar in industrie, de 23,4%, cele mai mari rate din UE, la servicii, situandu-ne pe locul secund cu 21,3%, dupa Letonia, 22,1%.
Despre autor:
Sursa: Adevarul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Startup-ul românesc care a construit cea mai performantă aplicație din Europa
Sursa: start-up.ro
-
Restructurări în retail: Benetton se pregătește să închidă 500 de magazine
Sursa: retail.ro
-
Bogdan Antonescu, climatolog: „riscurile extreme din viitor pentru București”
Sursa: green.start-up.ro
-
Campanie Salt Bank: banca dublează donațiile românilor
Sursa: futurebanking.ro
-
Beneficiile consumului de broccoli și rețete delicioase
Sursa: garbo.ro
-
Georgescu, după decizia CCR: Toate sunt scoase din context. Dacă ei spun e...
Sursa: wall-street.ro
-
Călin Georgescu cere continuarea procesului de votare în ciuda deciziei CCR
Sursa: kudika.ro