Trei companii straine, doua din Italia (Maschio-Gaspardo si Abet Laminati) si una din Anglia (Thermopol), vor crea un total de 740 de locuri de munca in orasul Chisineu-Cris din judetul Arad, a anuntat primarul orasului, Gherorghe Burdan.

''Firma Thermopol din Anglia va mari capacitatea fabricii pe care o are in Chisineu-Cris si va crea 600 de locuri de munca, urmand astfel sa aiba un numar de 900 de angajati. Investitia companiei este de 5,5 milioane de euro, cu utilaje cu tot, iar fabrica se extinde pana la 4.100 de metri patrati", a declarat edilul orasului.

Extinderea fabricii Thermopol din oras va incepe luni, 15 decembrie si va fi gata in aproximativ 8 luni. Fabrica va produce furtunuri din cauciuc siliconat pentru autoturisme si autobuze, pentru care are deja comenzi din Italia, Franta, Anglia, Suedia, Spania si Germania, informeaza NewsIn.

De asemenea, o companie din Italia, Maschio-Gaspardo va creste numarul angajatilor de la 300 la 400. Maschio-Gaspardo a inceput extinderea fabricii cu 2.000 de metri patrati, iar investitia se ridica la 4,2 milioane de euro.

Maschio-Gaspardo este prezenta in Chisineu-Cris de cinci ani si produce utilaje agricole. Hala pe care compania o construieste in oras va avea o linie moderna de vopsire cu pulberi. Aceasta urmeaza a fi gata in 2009.

"Totodata, compania Abet Laminati, din Italia va construi in orasul Chisineu-Cris o fabrica noua de panouri realizate prin presarea cartonului Kraft si a hartiei decorative, in valoare de 14 milioane de euro. Aceasta companie va crea 40 de locuri de munca '', a adaugat Gheorghe Burdan.

Burdan a participat vineri la inaugurarea noii linii electrice de interconexiune de 400 kV Arad-Nadab-Bekescsaba. El este primarul orasului Chisineu-Cris din anul 1992, fiind la al saselea mandat. Orasul Chisineu-Cris are 10.000 de locuitori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.