Mai exact, din cei 845 de salariati vor fi disponibilizati 647 de muncitori, maistri, lucratori cu studii medii sau superioare, precum si o parte dintre cei care se afla acum la conducerea societatii. Sindicatul din unitate are la dispozitie perioada 8-17 decembrie pentru a veni cu solutii de evitare sau diminuare a numarului de concedieri, transmite NewsIn.

In momentul incetarii contractului de munca sau in luna urmatoare, cei 647 de angajati vor primi cinci salarii medii nete pe unitate, existente la data concedierii. De aceste plati compensatorii nu vor beneficia pensionarii reangajati, cei incadrati pe perioada determinata, precum si cei cu timp partial de lucru.

"Conducerea invoca lipsa contractelor de vanzare si a pietei de desfacere a productiei", a declarat Cornelia Barbu, director adjunct al AJOFM Bacau. Deocamdata, Sofert este prima firma, alta decat cele din constructii, care face asemenea disponibilizari masive. Practic, din ce am inteles, vor ramane atatia salariati cat este necesar pentru intretinerea instalatiilor", a adaugat ea.