In 2009, rata somajului va creste si in Romania pe fondul crizei mondiale, insa conform declaratiilor Guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, aceasta nu va deveni o problema critica pentru tara noastra, ba mai mult va contribui la calmarea cererilor de majorari salariale excesive, informeaza NewsIn.

Guvernatorul a mentionat, astazi (n.r. 10 decembrie 2008), ca somajul nu va fi generalizat, urmand sa afecteze doar anumite sectoare.

"Corectiile de pe piata fortei de munca sunt bune si sunt necesare, in conditiile in care o crestere a somajului va ajuta la curbarea cererii excesive de cresteri salariale", a declarat Isarescu.

Somajul, desi va creste anul viitor in Romania, nu va reprezenta o problema critica din punct de vedere macroeconomic, avand in vedere nivelul actual scazut, a mai spus guvernatorul BNR.

In noiembrie, rata anuala a somajului a urcat cu 0,1 puncte procentuale fata de luna precedenta, pana la 4,1%, numarul somerilor crescand cu 12.788, potrivit ultimelor statistici oficiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.