"De obicei, in perioada de iarna se lucreaza pe stoc, atunci cand vorbim de materiale de constructii. In plus, s-a adaugat si criza financiara care a afectat extrem de multe societati. Noi oricum voiam sa inchidem anul viitor una dintre liniile de productie care, din punct de vedere tehnic, era uzata. Am mentinut-o din cauza cererii mari de pe piata. In contextul actual insa, am fost nevoiti sa o inchidem mai repede, pentru ca din punct de vedere financiar, era costisitor sa lucram pe stoc. De fapt, majoritatea fabricilor din acest sector si-au redus sau si-au inchis activitatea in perioada de iarna", a afirmat Crehul.

Potrivit acestuia, cei 120 de angajati vor ramane fara un loc de munca cel mai probabil in luna februarie 2009, din cauza procedurilor greoaie existente atunci cand e vorba despre disponibilizari. "Procedura e greoaie si, in plus, exista si o perioada de preaviz", a declarat Ioan Crehul, conform NewsIn.

Cei 120 de disponibilizati vor primi intre trei si sase salarii compensatorii, in functie de vechime.

Cemacom SA este unul dintre cei mai importanti producatori din tara de caramida, blocuri ceramice si alte materiale pentru constructii.